Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekend ook tijd voor nieuwe ervaringen. Vandaag hebben we een leuke tip voor je: Bekijk objecten onder een microscoop en bestudeer het gekozen object en alle nieuwe details die je zult ontdekken.
Normaal gezien wordt een microscoop gebruikt om objecten te bestuderen die te klein zijn, of delen bevatten die te klein zijn, om met het blote oog te kunnen waarnemen.
Microscopen worden ook veel gebruikt in medische, forensische en biologische onderzoeken omdat ze door de gedetailleerde waarnemingen veel meer informatie kunnen geven.

Tegenwoordig zijn microscopen niet alleen voor professionele onderzoekers maar kunnen ook hobbyisten gebruik maken van deze spannende onderzoekstechniek. Je kunt zo veel verschillende objecten die je thuis hebt staan bekijken onder een microscoop. Wie weet wat jij kunt ontdekken. Dus zet je onderzoekspetje op en lees snel verder want vandaag geven we enkele leuke tips van objecten die je onder een microscoop kunt bekijken.

Zandkorrels

De volgende keer wanneer je een dagje gaat uitwaaien op het strand kun je deze meteen koppelen aan een leuke activiteit. Neem een leeg waterflesje mee en vul deze met zand. Je hebt niet heel veel zand nodig dus een half (of zelfs een kwart) flesje gevuld met zand is meer dan voldoende. Wanneer je de korrels onder de microscoop bekijkt, zul je verbaasd zijn hoe kleurrijk het zand eigenlijk is. Wat voor het blote oog voornamelijk geel of wit oogt, zal ineens een stuk kleurrijker worden. Grote kans dat je veel groen, rood, roze en paars zult zien. Hoe leuk is dat!

Kruiden waarmee je kookt of thee kruiden

Kook kruiden en thee kruiden bekijken onder een microscoop zal een hele interessante ervaring zijn. Alle korreltjes worden onder de microscoop opgebroken en het zal je verbazen hoe kleurrijk en hoekig de normaal witte ronde zoutkorrels zijn.
Gekleurde kruiden geven weer een heel ander effect. Probeer ook eens paprika poeder, kurkuma kruiden en oregano te bekijken. Je kunt ze ook allemaal naast elkaar leggen zodat je ze allemaal goed met elkaar kunt vergelijken.

Gekleurd stoepkrijt en schoolbord krijtjes

Ken je nog die krijtjes van vroeger die je gebruikte wanneer je buiten speelde? Of de krijtjes die de juffrouw vroeger gebruikte op het schoolbord? Bekijk deze ook eens onder een microscoop. Onder een microscoop zul je zien dat het allemaal op opgestapelde visnetjes lijken. Je zult er geen krijtje meer in herkennen.

Sneeuw

Een echt winterwonderland is natuurlijk enorm bijzonder. In Nederland is het altijd nog even afwachten wat het weer ons brengt. Dit jaar hebben we geen sneeuw gehad in december maar wie weet wat de rest van het jaar ons nog kan brengen. Gezien het afgelopen jaar een heel raar jaar is geweest als het gaat om het weer, weet je het maar nooit. Mocht je de kans krijgen en het gaat sneeuwen neem dan wat sneeuwvlokjes mee naar binnen om deze onder een microscoop te bekijken. Dit is waarschijnlijk één van de meest magische dingen die je ooit zult zien. Het lijken net allemaal glinsterende kristallen in verschillende blauwe en witte tinten. Glittertjes onder je microscoop. Een echte aanrader!

Vruchtensappen

Als je met het blote oog naar een glas jus d’orange kijkt, zie je een mooie oranje kleur. Maar onder een microscoop is dit ook heel kleurrijk. Van groen tot roze en van paars tot geel. Alle kleuren van de regenboog komen voorbij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>